Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

NOC-NSF kiest Jac Orie tot coach van 2003

Home

HEERENVEEN - Schaatscoach Jac Orie (36) van de SponsorLoterijformatie is in Heerenveen uitgeroepen tot coach van het jaar 2003.

De verkiezing was, voor de tweede keer, uitgeschreven door NOC-NSF. De primeur was vorig jaar voor Guus Hiddink. Orie had het afgelopen jaar onder meer successen met Romme (Europees- en wereldkampioen allround) en Wennemars (wereldkampioen 1000- en 1500 meter). De reeks van dit jaar, niet tellend voor de uitverkiezing, mag er ook al zijn. Wereldtitels sprint voor Wennemars en Timmer, Europees kampioenschap allround voor Tuitert.

De sportbonden droegen kandidaten voor de titel coach van het jaar voor. Een uitverkiezing door journalisten leverde vervolgens een lijst van drie personen op, Robert Eenhoorn (honkbal), Cor van der Geest (judo) en Orie. Het Nationaal Coach Platform van NOC-NSF bepaalde de eindstand: 1. Orie (45 procent), 2. Van der Geest (38), 3. Eenhoorn (17).

Enkele aspecten noemde het Platform als verklaring voor de successen van Orie. Hij is bij uitstek op de hoogte van wetenschappelijke kennis en weet deze naar de dagelijkse praktijk te vertalen, levert maatwerk voor de individuele sporter op de weg naar succes.

Deel dit artikel