Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

NMa akkoord met verkoop Essent Kabelcom

Home

(Novum/Betten) - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat akkoord met de verkoop van Essent Kabelcom aan de beleggingsmaatschappijen Cinven en Warburg Pincus. Dit heeft de NMa vrijdag bekendgemaakt.

Cinven en Warburg Pincus zijn al eigenaar van kabelbedrijven Casema en Multikabel. "De toezichthouder constateert na onderzoek dat er door deze concentratie geen economische machtspositie ontstaat of wordt versterkt die negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie", zo stelt de NMa.

Essent Kabelcom en Casema/Multikabel bedienen samen zo'n 55% van de Nederlandse huishoudens die een kabelabonnement hebben. Door de samenvoeging ontstaat het grootste kabelbedrijf van Nederland.

Volgens de NMa valt voor de consument er geen keuzemogelijkheid weg, aangezien de kabelmaatschappijen niet in elkaars gebied actief zijn. "Daarom is er geen reden om aan te nemen dat de prijzen voor de consument zullen stijgen", aldus de NMa.

De NMa heeft onder meer gekeken naar de vraag of de sterkere inkooppositie van de ondernemingen negatieve gevolgen kan hebben voor het televisie-aanbod aan consumenten. Dit is volgens de toezichthouder niet het geval.

Uit het onderzoek blijkt volgens de NMa ook dat het samengaan geen negatieve gevolgen heeft voor opkomende alternatieven, zoals digitale ether televisie of DSL-televisie.

De verkoop van Essent Kabelcom aan Cinven en Warburg Pincus werd begin augustus bekendgemaakt. Zij betalen EUR 2,6 miljard voor het bedrijf.

Deel dit artikel