Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Niks problemen, Gouda is juist een hartstikke leuke stad om te wonen

Home

Eveline de Ruiter

Het is ruim een jaar geleden dat buschauffeurs na bedreigingen van Marokkaanse jongeren weigerden door de Goudse wijk Oosterwei te rijden. Maar Gouda lijdt nog altijd onder het negatieve beeld, weet Johan Weeber, lijsttrekker van nieuwkomer Gouda Positief. „En dat hoewel Gouda ook gewoon een heel leuke stad is om te wonen en werken.”

Die boodschap moet de gemeente overbrengen, meent Weeber. „Gouwenaren willen van het slechte imago af.” Waarom daarvoor een nieuwe partij nodig is? „Negentig procent van de partijen in Gouda heeft het in het verkiezingsprogramma over minder criminaliteit, overlast en hangjongeren. Natuurlijk moet criminaliteit aangepakt worden. Maar op het gebied van imagoverbetering laten de partijen het afweten. De communicatie vanuit de gemeente naar haar inwoners én de pers toe is buitengewoon slecht, en dat komt een positieve beeldverandering absoluut niet ten goede.”

Weeber: „Het probleem van Gouda is dat de gemeente heel onhandig met incidenten omspringt. Dat gebeurde met Oosterwei en dat gebeurde onlangs nog met het verhaal over onze inburgeraars, die per taxi naar de integratiecursus worden gebracht. De gemeente zegt daar niet bij dat een aantal inburgeraars invalide is, maar vermeldt alleen dat het gaat om mensen met een uur reistijd. Dat gelooft niemand. Zo groot is Gouda niet.”

De underdogpositie die de gemeente inneemt, is volgens Weeber nergens voor nodig. „Gouda is zoveel meer dan de wijk Oosterwei. Maar ondertussen liggen de huizenprijzen twintig procent onder het regionaal gemiddelde en staan bedrijven niet vooraan de rij om zich in Gouda te vestigen.” Dat klinkt dan toch weer negatief, maar volgens Weeber gaat het hier om een ’gemiste kans’: „Gouda heeft een prachtige ligging midden in de Randstad én Het Groene Hart.”

Deel dit artikel