Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nigeria begraaft doden na rellen

Home

Veiligheidstroepen hebben in de Noord-Nigeriaanse stad Kaduna meer dan 150 mensen aangehouden in verband met religieuze rellen waarbij mogelijk 200 tot 300 doden zijn gevallen.

De rellen tussen christenen en moslims begonnen maandag na de moord op een christen. Over en weer werden huizen in brand gestoken. Honderden daarvan brandden tot op de grond af. Gisteren keerde de rust terug in de stad. Politie en veiligheidstroepen patrouilleren door de straten.

Over het aantal doden is officieel niets medegedeeld, maar de pers baseert zich op informatie van de ziekenhuizen. Honderd doden zijn inmiddels in een massagraf begraven.

Bij soortgelijke rellen in de noordelijke staten van Nigeria zijn sinds februari zo'n tweeduizend mensen omgekomen. De onrust houdt verband met de afkondiging van de islamitische wetgeving, de sjaria. De christelijke minderheid in Noord-Nigeria voelt zich daardoor bedreigd.

Deel dit artikel