Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nieuwe tips na publicatie foto's Vierdaagserellen

Home

(Novum) - De politie heeft dinsdagavond opnieuw tips gekregen over de identiteit van mogelijke relschoppers tijdens de slotnacht van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. Dat gebeurde na de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Daarin werden de foto's getoond van tien verdachten. Tot drie kwartier na de uitzending ontving de politie tien nieuwe tips. De bruikbaarheid daarvan moet nog worden onderzocht.

Vorige week publiceerde de politie in het programma en op internet een eerste serie van twaalf foto's van verdachten. Dinsdag werden foto's getoond van vijf andere verdachten en de foto's van vijf verdachten die na de uitzending vorige week onbekend zijn gebleven.

Het onderzoek van de politie richt zich op dertig mogelijke relschoppers. Totnogtoe is de identiteit van twintig van hen bekend. De identiteit van zeven verdachten werd bekend naar aanleiding van de publicatie van de eerste serie foto's. Maandag meldde zich een verdachte die publicatie van zijn foto wilde voorkomen. De identiteit van de overige twaalf verdachten is na politieonderzoek vastgesteld.

Tijdens de laatste nacht van de Vierdaagsefeesten op 23 juli braken rellen uit in de buurt van het podium van de Matrixx onder de Waalbrug in Nijmegen. Veertien politieagenten raakten gewond toen de relschoppers zich tegen de politie keerden. Een speciaal rechercheteam heeft de afgelopen weken in beslaggenomen beeldmateriaal onderzocht. Daaruit bleek dat van dertig verdachten foto's waren gemaakt. Die zijn eerst verspreid onder de politiekorpsen in het land. Daaruit kwam de identiteit van twaalf verdachten naar voren.

Begin augustus maakte de politie bekend de foto's van de overige verdachten te tonen. Publicatie kon worden voorkomen wanneer een verdachte zich bij de politie zou melden.

Deel dit artikel