Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nieuwe richtlijn WHO: eerder medicijnen bij hiv

Home

Hoofdkwartier van de WHO in Geneve, Zwitserland © afp

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO wil dat mensen die met hiv zijn geïnfecteerd eerder medicijnen krijgen. Dat staat in nieuwe richtlijnen van de organisatie voor de behandeling van hiv, het virus dat aids kan veroorzaken. Als de behandeling met de cocktail van middelen tegen aids eerder begint, leven patiënten langer en is er een kleinere kans dat ze anderen besmetten.

Volgens de WHO kunnen door snellere medicatie tot 2025 3 miljoen levens worden gered en wordt voorkomen dat ongeveer 3,5 miljoen mensen worden besmet. De richtlijnen staan in een rapport dat zondag openbaar werd. Volgens de WHO waren er eind vorig jaar 9,7 miljoen mensen die medicijnen kregen vanwege hun besmetting.

Verder raden de WHO in de richtlijnen aan medicijnen te geven aan alle kinderen onder de 5 jaar met het hiv virus, alle vrouwen met hiv die zwanger zijn of borstvoeding geven, en aan hiv-dragers wier partner niet is geïnfecteerd.

Volgens de WHO gaat het om een 'enorme beleidsverandering', waardoor het aantal mensen met hiv dat wereldwijd in aanmerking komt voor de medicatie stijgt naar 26 miljoen.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel