Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nieuwe opgraving bij kamp in Srebrenica

Home

Redactie

Ban Ki-moon legt een krans bij het monument voor Srebrenica © epa

Bij het oude legerkamp van het Nederlandse VN-bataljon bij Srebrenica in Bosnië is donderdag begonnen met het opgraven van een noodgraf dat een week geleden werd gevonden. In het graf liggen vermoedelijk vijf doden, zei de voorzitter van het Bosnische instituut voor vermiste personen donderdag tegen de krant Dnevni Avaz. Het zou gaan om een oudere vrouw, een meisje, twee oudere mannen en een pasgeboren baby. Vorige week was al het lichaam van een vrouw gevonden.

Sadil Selimovic, die namens het instituut voor vermiste personen bij de opgraving in Srebrenica is, zei tegen het ANP echter dat het nog te vroeg is om aantallen te noemen. Hij denkt vrijdagmiddag de definitieve gegevens te hebben.

De mensen in het graf zijn waarschijnlijk in juli 1995 overleden. Moslims uit Srebrenica zochten toen bij de Nederlanders een veilig heenkomen, nadat Bosnisch-Servische militairen de enclave hadden veroverd. De vluchtelingen zaten vast in een overvolle fabriekshal. Door gebrek aan water, voedsel en medicijnen stierven mensen op de basis, die in een noodgraf werden begraven.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie