Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nieuwe filmrol voor hoofdrolspeler Oorlogswinter

Home

ANP

AMSTERDAM (ANP) - Oorlogswinter-acteur Martijn Lakemeier heeft een nieuwe hoofdrol te pakken. De tiener speelt de 17-jarige Mees in Lover of Loser, aldus een woordvoerster van de filmmakers woensdag.

Lakemeier speelde eerder de hoofdrol in de boekverfilming Oorlogswinter. Voor deze rol kreeg hij begin maart een Rembrandt Award voor beste acteur.

Dinsdag werd al bekend dat Ruud Feltkamp (Kruimeltje, GTST) en Gaite Jansen (De Co-Assistent) de andere twee hoofdrollen in de verfilming van het boek van Carry Slee voor hun rekening nemen. Jansen speelt de 15-jarige Eva, Feltkamp is de 20-jarige Ricardo.

Vierde verfilming

Lover of Loser is de vierde verfilming van een boek van Slee. Eerder verschenen Afblijven (2006), Timboektoe (2007) en Radeloos (2008) al op het witte doek. Maria Peters schrijft voor de nieuwste film wederom het scenario, Dave Schram is net als bij Timboektoe en Radeloos verantwoordelijk voor de regie.

Lover of Loser vertelt het verhaal van de vijftienjarige Eva, die problemen heeft met haar stiefvader. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Eva's beste vriendin heeft het te druk met haar nieuwe vriendje om de problemen serieus te nemen. Hoewel ze heimelijk verliefd is op Mees, valt ze als een blok voor Ricardo. Hij wint haar voor zich met cadeaus en een reisje naar Parijs.

De opnames beginnen half april. De film draait vanaf oktober in de bioscoop.

Deel dit artikel