Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nieuwe eetclub eet over datum

Home

Redactie

Uit ergernis over het weggooien van voedsel, dat weliswaar over de houdbaarheidsdatum, maar nog prima te eten is, organiseert de Amsterdamse culturele instelling Mediamatic vanaf aanstaande dinsdag de Over Datum Eetclub. Iedereen kan gratis aanschuiven, maar deelnemers moeten wel helpen met koken en zelf een product met een verlopen houdbaarheidsdatum meenemen.

De eetclub stelt dat de houdbaarheidsdatum voor vele producten erg ruim wordt gesteld omdat fabrikanten zich op die manier willen indekken tegen eventueel kwaliteitsverlies. 'De uiterste houdbaarheidsdatum is niet hetzelfde als de uiterste consumptiedatum. Tot enkele dagen na de houdbaarheidsdatum is het eten veilig voor consumptie,' meldt Mediamatic op zijn website.

De voedsel- en warenautoriteit heeft zelfs een richtlijn voor de eetbaarheid na de houdbaarheidsdatum. Deze richtlijn is onder andere voor de Voedselbank ingesteld.

Iedere avond kent een andere chef, die bepaalt wat er gekookt zal worden in de keuken. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de kok zelf ook een hap durft te nemen van wat er gemaakt is.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie