Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nieuw Nederlands dilemma in Schengen-kwestie

Home

Moet de oude Tweede Kamer of het nieuwe parlement nou besluiten over het Nederlandse standpunt over de toetreding van Bulgarije en Roemenië tot het paspoortvrije Schengengebied? Dat bleek vandaag op het Binnenhof plots een nieuw dilemma: het probleem is dat de kwestie op de Kamer-agenda staat voor 13 september, de dag na de verkiezingen.

De nieuwe Kamer zal pas op 18 september operationeel zijn, maar zo lang kan er niet worden gewacht: op 19 en 20 september wordt er op Europees niveau besloten. Maar veel eerder kan om allerlei redenen ook niet. De huidige Tweede kamer kwam er woensdag niet uit en de verschillende fracties hebben twee weken de tijd genomen om zich te beraden op het vraagstuk.

Nederland vindt tot nu toe dat genoemde landen eerst duidelijke vorderingen moeten laten zien bij de aanpak van corruptie en georganiseerde misdaad, anders wil ons land de toelating blijven blokkeren. Roemenië leek daar al eens zo nijdig over, dat het land daarom Nederlandse vrachtwagens met bloemen aan de grens zou hebben geweerd. Volgens de officiële lezing waren de bloemen echter besmet.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie