Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nieuw keurmerk voor bloemen en planten

Home

(Novum) - Een nieuw keurmerk voor bloemen en planten is donderdag op de International Horti Fair in de Rai in Amsterdam gelanceerd door minister voor Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne (CDA). Het Fair Flowers Fair Plants (FFFP) keurmerk duidt dat planten en bloemen op een eerlijke wijze zijn geteeld, zegt Nathalie van Haren van milieuorganisatie Both Ends. Planten en bloemen met dit keurmerk zijn vooralsnog niet te verkrijgen bij de Nederlandse bloemist.

Het keurmerk is tot stand gekomen door samenwerking tussen onder meer Both Ends, de internationale vakbond IUfoFS en het ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking. Met de producenten die dit label dragen, is afgesproken dat werknemers onder veilige omstandigheden en tegen een redelijk loon werken. Om de integriteit van het keurmerk te bewaren, bezoekt Both Ends de producenten. “Hiervoor krijgen we financiële steun van het ministerie”, zegt Van Haren.

Planten en bloemen met het keurmerk komen waarschijnlijk in de loop van volgend jaar naar Nederland. "We lanceren het eerst in Scandinavië, Duitsland en Oostenrijk", zegt Van Haren. "Als het daar een succes is, brengen we het ook op de Nederlandse markt."

Deel dit artikel