Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nieuw ezelsbruggetje voor eurolanden: sms ff bondige clips

Home

amsterdam – - ’Sms ff bondige clips’ is het nieuwe ezelsbruggetje voor de landen die de euro als munteenheid hebben. Dat liet Genootschap Onze Taal gisteren weten. Door de uitbreiding van de eurozone moest er een nieuwe ezelsbrug komen. Op vijf inzendingen ter vervanging van ’ding flof bips’, uit het begin van de geschiedenis van de euro, kon worden gestemd.

Ruim 2500 mensen deden mee aan de verkiezing. ’Sms ff bondige clips’ kreeg 26 procent van de stemmen, op de voet gevolgd door ’Cobi’s sms: pin ff geld’ (23 procent). De andere opties waren: ’sms ding flof biceps’ (20 procent), ’cd, gsm of fles in bips’ (16 procent) en ’begin sf-films op cd’s’ (15 procent).

De letters staan voor Slovenië, Malta, Slowakije, Finland, Frankrijk, België, Oostenrijk, Nederland, Duitsland, Ierland, Griekenland, Estland, Cyprus, Luxemburg, Italië, Portugal en Spanje. Onze Taal vindt het winnende ezelsbruggetje een goedlopend, samenhangend zinnetje, dat alleen uit bekende woorden en afkortingen bestaat.

Deel dit artikel