Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Niet 22 maar 21 partijen tijdens verkiezingen

Home

Niet 22, maar 21 partijen doen mee mee aan de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september. De kandidatenlijst van de IQ-Partij is ongeldig verklaard. Dat meldde de Kiesraad vrijdagavond. Deze lijst is alleen in kieskring Den Haag ingeleverd, maar is door het hoofdstembureau van deze kieskring ongeldig verklaard, omdat de wettelijk verplichte waarborgsom niet was betaald.

Partijen die willen meedoen aan de verkiezingen moesten dinsdag hun kandidatenlijsten inleveren. De Kiesraad merkte dinsdag al op dat in enkele gevallen stukken ontbraken. Partijen konden nog tot en met vrijdagmiddag deze 'verzuimen' herstellen. De IQ-Partij stond op de kiesformulieren op plek 22.

Volgens de Kiesraad doen er geen partijen mee met de verkiezingen met een zogeheten blanco lijst. Kandidaat Ben Crouwel van de Partij van de Toekomst (PvdT) is in 13 van de 19 kieskringen waar deze partij een lijst had ingeleverd alsnog van die lijst geschrapt, omdat hij niet een wettelijk voorgeschreven identiteitsbewijs had bijgevoegd.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie