Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Niemand rijdt meer te hard op de A2

home

DRIEBERGEN (ANP) - De invoering van de automatische trajectcontrole op de A 2 tussen Maarssen en Breukelen is succesvol. Na de invoering, een week geleden, rijdt slechts 0,66 procent van de verkeersdeelnemers te hard. “Dat is nog nooit vertoond”, zegt een woordvoerder van de politiecentrale in Driebergen.

Toen er nog radarcontrole was, reed 5 tot 6 procent te hard. Doorgaans rijdt in ons land 20 tot 30 procent van de bestuurders te hard.

Het nieuwe systeem van volautomatische snelheidscontrole via videocamera's zou 24 uur per dag moeten werken. Maar de apparatuur werkt maar tien uur per dag. De computers, die van elke gepasseerde wagen de gegevens en snelheid registreren, stoppen na tien uur. “Dit capaciteitsprobleem is binnen enkele dagen opgelost. De chip is al onderweg”, zegt de woordvoerder. Ongeveer tweederde van de bestuurders die nu in de fout gaan, is vrachtwagenchauffeur.

XTC. In Haarlem en Zaandam zijn dodelijke XTC-pillen in omloop. Het gaat om pillen die atropine bevatten. De stof beïnvloedt de hartslag. Bij lage doseringen daalt die; bij hogere doseringen klopt het hart sneller. Bij een overdosis stokt de ademhaling. Op de tabletjes staan een zittend schildpadje, Lambiek, Dagobert Duck en een buitenaards monstertje.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.

Deel dit artikel

Advertentie

Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang tot Trouw.nl.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.