Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nestlé verkoopt lenzendochter Alcon aan Novartis

Home

ZüRICH (ANP) - De Zwitserse voedingsmiddelengigant Nestlé doet zijn dochterbedrijf Alcon, een van de grootste producenten van lenzen en oogverzorgingsproducten, van de hand. Farmaceut Novartis neemt voor ruim 7 miljard euro een belang van 25 procent in het Amerikaanse Alcon.

Dat maakte Nestlé maandag bekend.

Nestlé heeft nu een belang van 77 procent in Alcon. Novartis krijgt een optie om later ook het resterende aandeel van 52 procent over te nemen. Dat zou in de periode van 2010 tot 2011 kunnen gebeuren voor een vastgesteld bedrag van bijna 18 miljard euro.

Alcon had in 2007 een omzet van 5,6 miljard dollar (3,6 miljard euro) en haalde een nettowinst van 1,6 miljard dollar (ruim 1 miljard euro). Een woordvoerder van Nestlé liet weten dat het bedrijf na de verkoop openstaat voor nieuwe aankopen. ,,Als het gaat om een bedrijf dat meer kost dan wij de afgelopen jaren aan aankopen hebben uitgegeven, hebben we daar nu de financiële kracht voor''.

Deel dit artikel