Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nepalese rebellen verklaren wapenstilstand voorbij

Home

KATHMANDU - Maoïstische rebellen in Nepal zullen opnieuw de wapens opnemen. Dat hebben zij gisteren aangekondigd.

De maoïsten hadden de regering tot woensdag de tijd gegeven om in te stemmen met hun eis dat er een nieuwe Grondwet voor het land moet komen.

De rebellen, die sinds 1996 streven naar een communistische staat, willen dat een Grondwet-gevende vergadering ook beslist over het voortbestaan van de monarchie. Dat laatste is voor de regering onbespreekbaar.

Maoïsten-leider Prachanda beschuldigde het leger er gisteren van dat het ondanks het bestand aanhangers van de rebellen bleef doden.

Premier Surya Bahadur Thapa riep zijn kabinet in spoedberaad bijeen. Minister van informatie Kamal Thapa zei te hopen dat de rebellen op hun besluit terugkomen. De regering blijft met vreedzame middelen naar een oplossing zoeken, zei hij.

Dinsdag al doodden de rebellen op verschillende plaatsen in het land vier politiemannen. Drie agenten die worden vermist, zijn waarschijnlijk door de rebellen ontvoerd.

Deel dit artikel