Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nederlandse topbankier betuigt spijt

Home

ANP

AMSTERDAM (ANP) - Floris Deckers, de bestuursvoorzitter van van Van Lanschot Bankiers, heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor de rol van banken bij de huidige economische crisis. Deckers doet dit maandag in een artikel op de opiniepagina van NRC Handelsblad.

Als topman van een middelgrote bank vindt Deckers dat zijn verantwoordelijkheid groter is dan voor die instelling alleen. ,,Daar komt bij dat ik me over delen van de gangbare praktijken van de laatste jaren wel degelijk zorgen heb gemaakt'', aldus Deckers.

,,Dat ik het ongemakkelijke gevoel, dat ik daarbij had, niet breder uitgemeten heb, verwijt ik mijzelf wel'', stelt hij. Deckers zegt dat verontschuldigingen passen. ,,Die bied ik hierbij aan'', aldus de topman. Het is voor het eerst dat een topbankier sorry zegt.

In november vorig jaar hadden Nederlandse topbankiers tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer weinig zelfkritiek. In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben veel bankiers wel openlijk hun spijt betuigd.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie