Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nederlandse sterft tijdens bergbeklimmen in Kroatië

Home

Het berggebied. © Google Maps
Update

In het kustgebergte van West-Kroatië is gisteravond een Nederlandse bergbeklimster overleden. De 45-jarige vrouw beklom met haar echtgenoot de berg Velebit, ruim 150 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Zagreb.

Rond 20.00 uur meldde de echtgenoot telefonisch aan de Kroatische reddingsdienst dat zijn vrouw onwel was geworden. Omdat de reddingshelikopter in het ontoegankelijke terrein niet kon landen, werd uiteindelijk een arts bij de vrouw neergelaten. Deze constateerde dat zij inmiddels was overleden. Haar stoffelijk overschot is overgebracht naar een ziekenhuis waar onderzoek wordt gedaan naar de doodsoorzaak.

Ook op de grens van Duitsland en Oostenrijk, in de buurt van Lech, kwam een bergbeklimmer om het leven. De 30-jarige Duitser pakte op een steil stuk een rotsblok vast, maar dat brak af. De man viel ongeveer 100 meter naar beneden.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie