Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nederlandse filmeditor wint grote prijs VS

Home

ANP

LOS ANGELES (ANP) - De Nederlandse editor Edgar Burcksen ontvangt zaterdag 19 februari de Robert Wise Award op de jaarlijkse prijsuitreiking van ACE, het eregilde van Amerikaanse filmeditors. Dat heeft de organisatie zondag bekendgemaakt.

Het is voor het eerst dat de prijs aan een Nederlander wordt uitgereikt. De 63-jarige Burcksen krijgt de bijzondere blijk van waardering voor zijn grote verdiensten als hoofdredacteur van het vakblad CinemaEditor in de afgelopen negen jaar. De Robert Wise Award wordt onregelmatig uitgereikt aan mensen die door middel van publicaties op een positieve manier hebben bijgedragen aan de publieke beeldvorming van filmmontage.

De uit Amersfoort afkomstige Burcksen werkt sinds midden jaren tachtig in de Verenigde Staten, nadat hij in Nederland naam had gemaakt als editor van talloze speelfilms, waaronder Een vlucht regenwulpen en Van de koele meren des doods.

Deel dit artikel