Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

x

Nederlands studentenbedrijf wint niet

home

Het Nederlandse team dat meedeed aan de European Company of the Year Competition in Roemenië heeft naast de prijzen gegrepen. Deze wedstrijd voor studentenbedrijven werd zaterdag gewonnen door Ierland, met een app voor een betere interactie met doven. Dat heeft de organisatie achter de Nederlandse inzending bekendgemaakt.

Nederland was afgevaardigd door studentenbedrijf Express Yourself, een team van acht studenten van het Agrarisch Opleidingscentrum (AOC) Oost uit Enschede. Het team had een paardendeken ontwikkeld die geen schuurplekken, littekens en witte plekken bij het paard veroorzaakt.

Zo'n 200 Europese studenten uit 32 landen streden deze week om de titel 'beste studentenbedrijf van Europa'. Ierland won, met een app waarmee gebarentaal kan worden omgezet in 'horende' taal. De tweede plaats was voor Israël, met een holle deegroller waarin je deeg kunt kneden en zo een vies aanrecht voorkomt.

Express Yourself kreeg deze Europese kans door mee te doen aan het ondernemerschapsprogramma van Jong Ondernemen, de stichting die ondernemerschap bevordert onder jongeren. Het team uit Enschede won al eerder de Nederlandse ronde en mocht daardoor naar Roemenië.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.

Deel dit artikel

Advertentie

Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang tot Trouw.nl.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.