Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nederlands-Argentijnse film wint prijs op festival Locarno

Home

ANP/ Redactie

Regisseuse Milogros Mumenthaler neemt haar prijs in ontvangst. © afp

De Nederlands-Argentijnse speelfilm Abrir puertas y ventanas (Back to stay) heeft de Gouden Luipaard, de belangrijkste prijs van het filmfestival van Locarno in Zwitserland, gewonnen voor beste film. Dat maakte coproducent Waterland Film uit Amsterdam vandaag bekend.

Hoofdrolspeelster María Canale kreeg daarnaast de onderscheiding voor beste actrice. De regie van de film was in handen van Milagros Mumenthaler. Waterland Film liet weten dat de regisseuse er drie jaar lang 'keihard' aan heeft gewerkt. 'Het resultaat mag er zijn.'

De film gaat over drie zussen die in het huis van hun overleden grootmoeder wonen. Als een van hen onverwachts vertrekt, leidt dat tot spanningen tussen de twee achterblijvers.

Abrir puertas y ventanas beleefde zijn première op de 64e editie van het filmfestival in de middeleeuwse stad in het zuiden van Zwitserland.

Naast Waterland Film werkten de eveneens Nederlandse producent Fortuna Films, de Argentijnse producent Ruda Cine en de Zwitserse Alina Film mee aan de totstandkoming van de rolprent.

Deel dit artikel