Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nederlanders vrijgevigst aan goede doelen

Home

ANP/Redactie

© anp

Nederlanders zijn binnen Europa het vrijgevigst als het aankomt op giften aan goede doelen. Twee derde van de Nederlanders doneert aan goede doelen, terwijl het Europese gemiddelde op een derde ligt.

Dat blijkt uit vandaag gepresenteerd onderzoek van het bureau GfK Verein in opdracht van Wall Street Journal. Het aantal Nederlanders dat meer dan duizend euro per jaar geeft is ook hoger dan in de ons omringende landen. Voor het onderzoek zijn 13.950 mensen van 15 jaar en ouder uit 14 Europese landen ondervraagd.

Nederland scoort beduidend beter dan de oosterburen. Van de Duitse ondervraagden zei slechts een vijfde jaarlijks aan goede doelen te geven. Duitsland is daarmee in de onderste regionen van de ranglijst te vinden.

Nederlanders hebben een sterke voorkeur voor gezondheidsfondsen, terwijl Duitsers relatief vaak religieuze doelen ondersteunen. Kinderwelzijn scoort in Nederland relatief laag in vergelijking met de landen om ons heen.

Deel dit artikel