Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nederland heeft weinig vrouwen in de top

Home

ANP/Redactie

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Neelie Kroes, één van de weinige vrouwen in de top. © ANP

Vrouwen bezetten in Nederland 19 procent van de topposities in organisaties en dat is internationaal gezien weinig, meldt het bureau Mercer op grond van onderzoek onder 5321 organisaties in meer dan 30 landen.

De verdeling tussen mannen en vrouwen in de top is in Europa nog altijd ongelijk. Zo worden bestuursfuncties en managementposities voor 71 procent ingevuld door mannen en dus voor 29 procent door vrouwen.

Parttime
Mercer schrijft het achterblijven van Nederland toe aan het hoge percentage vrouwen dat in deeltijd werkt. Met een parttimefunctie dringt men moeilijker door tot de top. Bovendien is het patroon dat topmannen andere mannen aannemen moeilijk te doorbreken.

In het voormalige Oostblok bereiken de meeste vrouwen de top. Zo staat Litouwen bovenaan met 44 procent en maakt Bulgarije een goede tweede plaats met 43 procent vrouwen in de top. Rusland staat op de derde plaats, daar wordt 40 procent van de bestuurs- en managementfuncties bekleedt door een vrouw.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie