Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

NEC ontsnapt in verlenging bij Fortuna Sittard

Home

ANP/Redactie

Update

NEC is vanavond ontsnapt aan een snelle aftocht in het bekertoernooi. De nummer 11 van de eredivisie won in de tweede ronde pas na verlenging bij Fortuna Sittard, de nummer 11 van de eerste divisie: 4-2.

Krisztian Vadocs (113de minuut) en Melvin Platje (120ste minuut) zorgden voor de opluchting. Stef Nijland voorkwam in de blessuretijd van de tweede helft dat NEC werd uitgeschakeld (2-2). Fortuna Sittard leidde tot de 70e minuut met 2-0, dankzij treffers van Danny Hoessen en Harrie Gommans.

Harkemase Boys stuntte wel. De amateurs keken in de 85e minuut van de thuiswedstrijd tegen Willem II nog tegen een achterstand van 0-2 aan. Ze wonnen uiteindelijk toch nog, met 4-2, dankzij twee treffers in de verlenging van Oebele Schokker.

VVV-Venlo werd ook uitgeschakeld. De Limburgers verloren voor de tweede keer binnen vier dagen van sc Heerenveen: 0-2. Feyenoord won voor eigen publiek eenvoudig van AGOVV (4-0) en Roda JC kende geen genade met Bennekom: 6-1. Excelsior boekte een overtuigende zege op Excelsior'31: 5-0.

Drie aanvallers waren aardig op schot in de tweede ronde van de KNVB-beker Prince Rajcomar had met vijf treffers een groot aandeel in de ruime zege van MVV op ARC: 8-0. Jeremy Bokila schonk Sparta Rotterdam vier treffers in de uitwedstrijd bij Montfoort: 6-1. Roy de Ruiter maakte vier doelpunten voor Top Oss in het duel met EVV: 5-1.

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel