Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

NEC als kampioen terug in de eredivisie

Home

NEC viert de winnende treffer van Santos. © anp

NEC keert na één jaar afwezigheid terug in de eredivisie. De Nijmeegse formatie stelde vandaag het kampioenschap in de Jupiler League veilig met een thuisoverwinning op Sparta Rotterdam: 1-0. Met nog zes duels te gaan, is de ploeg van trainer Ruud Brood niet meer door naaste achtervolger FC Eindhoven te achterhalen.

NEC, dat vorig jaar na twintig jaar uit de eredivisie degradeerde, wist vooraf dat het aan een punt voldoende zou hebben om de titel nu al veilig te stellen. Twee weken geleden had dat al gekund, maar toen wilde Eindhoven niet meewerken. Dat leek Sparta vrijdag ook niet van plan. Uitgerekend de ploeg die NEC vorig jaar in de nacompetitie uit de eredivisie knikkerde, kwam voor rust zelfs tot de beste kansen. Gescoord werd er echter niet.

Brood bleek zijn ploeg in de rust weer op het juiste spoor te hebben gebracht, want NEC oogde in de tweede helft een stuk minder nerveus. Dat resulteerde al snel in de openingstreffer van Christian Santos, de Venezolaanse middenvelder die dit seizoen van grote waarde is gebleken.

Met die voorsprong op zak, begon ook het thuispubliek zich meer te roeren. Het gezang verstomde slechts even toen Huseyin Dogan voor Sparta uit een vrije trap de lat raakte. Dichter bij de gelijkmaker zou Sparta niet meer komen, waardoor de festiviteiten in Nijmegen na een wat fletse kampioenswedstrijd konden losbarsten.

Lees verder na de advertentie
Christian Santos viert zijn 1-0. © pro shots
© anp
© anp
© ANP
© anp

Deel dit artikel