Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

NCRV en NOS kibbelen over 'Schepper & Co'

Home

Yko van der Goot, eindredacteur godsdienstige programma's NCRV-radio, is teleurgesteld. De NCRV doet toch al zo weinig met religie tegenwoordig, moet de omroep ook al 'Schepper & Co', een religieus actualiteitenprogramma kortwieken. Met ingang van 1 januari was het programma op zondagmiddag twee uur lang op radio 5 te beluisteren. ,,Maar vanaf morgen moeten we een uur inleveren. Dat uurtje gaat dan naar de vrijdag.'' Een aanzienlijk minder aantrekkelijke dag voor een programma over kerk en religie.

Het vrijkomend uurtje heeft de NOS toebedeeld aan de Hindoe-omroep OHM, die zondags veel luisteraars hoopt te krijgen. OHM zendt nu op maandag uit, maar de luisterdichtheid blijft op die dag onder niveau. Een godsdienstoorlog dus in Hilversum? ,,Ach nee'', zegt Van der Goot. ,,Ik begrijp het allemaal wel. Maar het is wel vreemd: we zenden dit programma pas sinds 1 januari uit. Vorig jaar is ook uitvoerig gesproken met de NOS, over de tijd van uitzending, want 'Schepper & Co' is in de plaats gekomen van twee andere radio-programma's.'' De NCRV pikt het dus niet en heeft een bezwaarschrift ingediend bij de Raad van bestuur van de NOS. Wordt dus vervolgd.

Deel dit artikel