Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Naturalis vindt tyrannosaurus rex in Montana

Home

Een skelet van een t-rex in Las Vegas. © ANP

Wetenschappers van Naturalis Biodiversity Center in Leiden hebben in de Amerikaanse staat Montana grote delen blootgelegd van een tyrannosaurus rex. Het gaat om een goed bewaard skelet, vermoedelijk een vrouwtje. Naturalis wil de dinosaurus nu proberen in huis te halen.

De opgraving is nog in volle gang, zegt een woordvoerster. Van de tyrannosaurus zijn onder meer delen van de schedel, onderkaak, ruggengraat en poten blootgelegd. De onderzoekers werkten op de ranch in Montana samen met het Black Hills Institute.

De tyrannosaurus rex leefde tijdens het late Krijt, 67,5 tot 66 miljoen jaar geleden. Het is een van de grootste vleeseters die op aarde heeft rondgelopen. Het fossiel is volgens Naturalis eigendom van de landeigenaar. Naturalis heeft het recht van eerste koop en daarom gaat het onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum fondsen werven. Mocht het skelet naar Nederland komen, dan is het het eerste originele skelet van een tyrannosaurus rex die buiten de Verenigde Staten is te zien, stelt het instituut.

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel