Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nationale-Nederlanden via ING-dochter Polen in

Home

Van onze redactie economie AMSTERDAM - ING Groep gaat profiteren van zijn Poolse dochter bank Slaski. De verzekeringspoot van het concern heeft vergunning gekregen om in Polen verzekeringen te verkopen. Naast een eigen netwerk van agenten, wil Nationale-Nederlanden gebruik gaan maken van de 60 kantoren van bank Slaski.

Slaski raakte begin dit jaar, toen het net ING Bank als eigenaar van 26 procent van de aandelen had binnengehaald, verzeild in een beursschandaal. De verkoop van de aandelen van de eigen bank was een administratieve puinhoop. Daardoor wisten beleggers niet of ze nu wel of niet aandelen Slaski hadden toegewezen gekregen. Dat dupeerde hen zeer, toen de koers van het net geprivatiseerde bankaandeel na de emissie omhoogschoot tot dertien keer de emissiekoers. Een aantal bankmedewerkers bleek echter wel te profiteren en de koerswinst te kunnen verzilveren.

Het schandaal kostte niet alleen twee directeuren van Slaski hun baan. Ook de minister van financiën werd verantwoordelijk gesteld voor de chaotische privatisering en moest vertrekken. De vergunning van de effectendivisie van de bank werd ingetrokken.

Volgens een woordvoerder van ING Bank heeft de bankendivisie van Slaski, waar 1 miljoen Polen bankieren, steeds doorgewerkt. De effectendivisie kreeg de vergunning op 22 juni weer terug. “De bank is helemaal gereorganiseerd”, verklaart een woordvoerder het vertrouwen dat ING nu heeft in de Poolse dochter.

Deel dit artikel