Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Na Griekse minister, nu ook premier in het ziekenhuis

Home

De Griekse premier Samaras © afp

Het zit het nieuwe kabinet van Griekenland niet mee als het gaat om de gezondheid van de ministers. Nadat beoogd minister van Financiën Vassilis Rapanos even voor zijn beëdiging gisteren in het ziekenhuis belandde met hevige buikpijn, misselijkheid en duizeligheid, werd vandaag premier Antonis Samaras in het ziekenhuis geopereerd aan zijn oog. De operatie aan een loslatend netvlies is goed verlopen, liet een woordvoerder van de regering weten.

Samaras (61) moest gisteren een toespraak tot parlementsleden afzeggen vanwege de aandoening. Rapanos (65) werd onwel tijdens de voorbereidingen op de ontvangst van een delegatie accountants van de EU, het IMF en de ECB.

De minister-president wordt morgen ontslagen uit het ziekenhuis. Wanneer Rapanos het hospitaal mag verlaten, was vandaag niet duidelijk. Zijn gezondheid was wel vooruitgegaan.

De afgelopen week aangetreden regering wil opnieuw onderhandelen met de eurolanden over de voorwaarden voor financiële hulp aan het noodlijdende Griekenland. Voor Rapanos ligt er de lastige taak om die gesprekken namens het land te voeren.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie