Na Griekse minister, nu ook premier in het ziekenhuis

home

De Griekse premier Samaras © afp

Het zit het nieuwe kabinet van Griekenland niet mee als het gaat om de gezondheid van de ministers. Nadat beoogd minister van Financiën Vassilis Rapanos even voor zijn beëdiging gisteren in het ziekenhuis belandde met hevige buikpijn, misselijkheid en duizeligheid, werd vandaag premier Antonis Samaras in het ziekenhuis geopereerd aan zijn oog. De operatie aan een loslatend netvlies is goed verlopen, liet een woordvoerder van de regering weten.

Samaras (61) moest gisteren een toespraak tot parlementsleden afzeggen vanwege de aandoening. Rapanos (65) werd onwel tijdens de voorbereidingen op de ontvangst van een delegatie accountants van de EU, het IMF en de ECB.

De minister-president wordt morgen ontslagen uit het ziekenhuis. Wanneer Rapanos het hospitaal mag verlaten, was vandaag niet duidelijk. Zijn gezondheid was wel vooruitgegaan.

De afgelopen week aangetreden regering wil opnieuw onderhandelen met de eurolanden over de voorwaarden voor financiële hulp aan het noodlijdende Griekenland. Voor Rapanos ligt er de lastige taak om die gesprekken namens het land te voeren.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie