Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Murdoch weg bij Britse mediabedrijven

Home

Redactie

Rupert Murdoch © afp

Mediatycoon Rupert Murdoch is teruggetreden als directeur van een reeks bedrijven achter de Britse kranten The Sun, The Times en The Sunday Times. Dit blijkt uit een intern memo van het mediaconglomeraat News Corp.

Murdoch heeft ontslag genomen uit het bestuur van News International Group, Times Newspaper Holdings en News Corp Investments afgelopen week, volgens het memo.

Het ontslag volgt na de aankondiging in juni dat News Corp zou worden opgesplitst in twee aparte bedrijven; een kleinere uitgeverij en een veel grotere entertainment- en tv-groep. Toen leek het er echter nog op dat Murdoch de hoogste baas bij beide ondernemingen zou blijven.

Volgens Tom Mockridge, het hoofd van Murdoch's Britse krantentak, zou de 81-jarige Murdoch ook zijn teruggetreden als directielid van meer dan een dozijn bedrijven met belangen in de VS, Australië en India. Mockridge zei in het memo dat de beslissing deel uitmaakt van de voorbereiding van zaken voor de op handen zijnde herstructurering in twee bedrijven.

Afgelopen jaar werd gespeculeerd dat News Corp zou kunnen proberen de Britse kranten te verkopen, na telefonische afluisterpraktijken bij het inmiddels ter ziele News of the World, dat de reputatie van het bedrijf in Groot-Brittannië flink had beschadigd. Maar Murdoch's toewijding aan de kranten en de lopende rechtszaken als gevolg van het hack-schandaal, is een belemmering gebleken voor die optie.

De Britse media-deskundige Steve Hewlett zei tegen de BBC dat het 'geen verrassing' is. News Corporation was al afstand aan het nemen van de krantenwereld. 'Maar dat Rupert Murdoch deze stap maakt, en afstand doet van de kranten waar hij meer dan veertig jaar in heeft geïnvesteerd, is zeker opmerkelijk.'




Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie