Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Moslimbroeders Syrië willen algehele opstand

Home

Redactie

Demonstraties in Syrië © REUTERS

De Moslim Broederschap van Syrië heeft in een dinsdag verspreide verklaring de bevolking opgeroepen in opstand te komen en de rebellen steun te geven. De broederschap stelt dat de rebellen een beslissende slag leveren in de hoofdstad Damascus.

'De rebellen vechten al 3 dagen in Damascus en handhaven zich er. Bereid je erop voor ook soldaat te worden in deze slag. Je zult de overwinning met je eigen handen bewerkstelligen', aldus de oproep.

Sinds zondag worden er gevechten gemeld in Damascus. Die spelen zich naar het zich laat aanzien niet af in het centrum, maar vooral ten zuidwesten en zuiden van het centrum zoals in wijken Kfar Sousa, Nahr Aisha en Tadamun.

De broederschap hoopt dat straatgevechten het einde van het regime van president Bashar al-Assad gaan inluiden. Assads voornaamste bolwerk is het presidentieel paleis dat op een berg ligt ongeveer 4 kilometer ten westen van het centrum.

De Moslim Broederschap werd in 1963 verboden door Assads vader, president Hafez al-Assad. Hij sloeg begin 1982 een opstand van de broederschap in Hama bloedig neer. Dat kostte mogelijk 20.000 mensen het leven.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie