Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Moordverdachte Thijs H. moet ter observatie naar Pieter Baan Centrum

Home

Redactie

Politieagenten ondervragen passanten in het gebied waar een 56-jarige vrouw op gewelddadige wijze om het leven is gekomen. Thijs H. wordt ervan verdacht dat hij de vrouw heeft gedood. © ANP

De 27-jarige Thijs H., die wordt verdacht van het ombrengen van drie wandelaars in Den Haag en Heerlen, moet ter observatie worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Roermond beslist. 

De man uit Den Haag wordt verdacht van drievoudige moord of doodslag. Hij wordt verdacht van het doden van een 68-jarige man een een 63-jarige vrouw op de Brunssummerheide op 7 mei en een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes in Den Haag op 4 mei. Hij werd vorige week woensdag opgepakt in Zuid-Limburg.

Lees verder na de advertentie

Zijn voorarrest is woensdag met twee weken verlengd. Na die periode beslist de raadkamer of zijn voorarrest nog eens met maximaal negentig dagen moet worden verlengd. Daarna moet hij voor het eerst voor de rechter verschijnen. De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben.

H. is of was in behandeling bij psychiatrische instelling Mondriaan in Maastricht. Ten tijde van zijn verblijf vorige week, was er een steekpartij in de instelling. Daarbij vielen vijf gewonden, onder wie de vermoedelijke dader. H. heeft echter niets met de steekpartij te maken, liet het Openbaar Ministerie eerder al weten. Mondriaan zelf wil er niets over kwijt, zolang de politie onderzoek doet. Een passantenonderzoek in de Scheveningse Bosjes in Den Haag leverde afgelopen weekeinde meerdere nieuwe tips op over de dood van de 56-jarige vrouw.

Lees ook: 

Zomaar een vreemde doden, wie doet zoiets?

Bij op het oog onverklaarbaar geweld, zoals in Den Haag en op de Brunssummerheide, hoeft een psychisch probleem niet de oorzaak te zijn.

Deel dit artikel