Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Moordenaar dwingt seksoperatie af

Home

Archieffoto uit 1993 van Robert Kosilek. © AP
Update

Een federale rechter in Boston heeft de Amerikaanse staat Massachusetts dinsdag opgedragen de kosten te betalen van een seksoperatie voor een tot levenslang veroordeelde moordenaar. Volgens de rechter schond de staat de grondwettelijke rechten van de man door hem de ingreep te weigeren.

Robert Kosilek, oftewel Michelle Kosilek, zit in een gevangenis voor mannen, maar voelt zich vrouw. Door hormonen te slikken heeft hij borsten ontwikkeld. 12 jaar geleden begon hij een rechtszaak tegen de staat om een finale seksoperatie af te dwingen.

Volgens rechter Mark Wolf heeft Kosilek bewezen dat hij nog steeds lijdt aan een ernstige genderidentiteitsstoornis. 'Hoewel vrouwelijke hormonen hem enigszins hebben geholpen, wordt hij geestelijk gekweld door zijn oprechte en blijvende overtuiging dat hij een vrouwelijke gevangene in een mannelijk lichaam is', aldus de rechter.

Wolf verwees bij zijn beslissing om de operatie toe te staan naar een bepaling in de Amerikaanse grondwet die burgers beschermt tegen wrede en ongebruikelijke straffen.

Kosilek vermoordde in 1990 zijn vrouw nadat deze hem had betrapt in vrouwenkleding. Hij werd in 1992 tot levenslang veroordeeld.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie