Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mondiale top acht in kwartfinales Montreal

Home

ANP

MONTREAL (ANP) - Voor het eerst in de historie hebben de beste acht tennissers van de wereldranglijst allemaal de kwartfinales van een ATP-toernooi bereikt. De organisatoren van het toernooi in Montreal mogen pronken met dit unieke feit.

Sinds de invoering van de ATP-ranglijst in 1973 was het nog nooit voortgekomen dat de eerste acht spelers van de mondiale ranking de kwartfinales vormden.

Roger Federer, de nummer één van de wereld, was donderdagavond (lokale tijd) in Montreal de laatste die zich schaarde bij de laatste acht. De Zwitser rekende betrekkelijk eenvoudig af met zijn landgenoot Stanislas Wawrinka, waarmee Federer vorig jaar in Peking olympisch goud veroverde in het dubbelspel: 6-3 7-6 (5). Federer speelt in de kwartfinales tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, die in twee sets afrekende met zijn landgenoot Gilles Simon (6-3 6-3)

,,Dit is een speciaal moment'', verwees Federer naar het unieke feit in Montreal. ,,Leuk dat het eindelijk eens is gebeurd.''

Deel dit artikel