Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mols terug in selectie van Oranje

Home

UTRECHT (ANP) - Michael Mols is uitgenodigd voor de trainingsstage van Oranje volgende week in Florida. De spits van FC Utrecht, die één interland achter zijn naam heeft, krijgt in de oefenduels tegen de Verenigde Staten en Mexico een herkansing. PSV'er Ernest Faber is nieuw in de selectie van bondscoach Guus Hiddink.

Hiddink riep voor het tripje - vanaf volgende week dinsdag - negentien spelers op. Opvallendste afwezige is Edgar Davids. De voormalige Ajacied speelt goed bij zijn nieuwe club Juventus en er werd verwacht dat hij een nieuwe kans zou krijgen. Davids botste tijdens Euro'96 met Hiddink en werd toen vroegtijdig naar huis gestuurd. De bondscoach deed wel een beroep op Patrick Kluivert.

In vergelijking met de laatste wedstrijd van Oranje, op 11 oktober tegen Turkije, ontbreken Jean-Paul van Gastel en Dennis Bergkamp. Laatstgenoemde wegens vliegangst. De destijds geschorst Wim Jonk behoort weer wel tot Hiddinks reisgezelschap. Hiddink vertrekt dinsdag met een kleinere groep. De internationals van Arsenal, Chelsea, Nottingham Forest en AC Milan reizen hem later achterna. Op 21 februari speelt Oranje tegen de Verenigde Staten. De buitenlandse clubs beroepen zich op de FIFA-regel die bepaalt dat internationals pas 48 uur voor een interland op de plaats van bestemming aanwezig hoeven te zijn.

Mols' interland stamt uit januari 1995, toen de 27-jarige Amsterdammer nog bij FC Twente onder contract stond. In Utrecht was Frankrijk (0-1) toen de tegenstander. Het was de eerste interland met Guus Hiddink als bondscoach. Nieuweling Faber is één van de zes opgeroepen PSV'ers.

De negentien zijn: Frank en Ronald de Boer, Van der Sar (Ajax), Overmars (Arsenal), Bogarde en Reiziger (Barcelona), De Goey (Chelsea), Van Bronckhorst (Feyenoord), Kluivert (AC Milan), Winter (Inter), Van Hooijdonk (Nottingham Forest), Cocu, Faber, Jonk, Numan, Stam en Zenden (PSV), Seedorf (Real Madrid) en Mols (Utrecht).

Ronald Spelbos is toegevoegd aan de technische staf van Oranje. Hij gaat voorafgaande en tijdens het WK in Frankrijk tegenstanders bekijken en analyseren. Met de komst van Spelbos (43) is de technische staf van bondscoach Guus Hiddink volledig.

Deel dit artikel