Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Moki steelt harten van complete jury

Home

'Moki' is de naam van het knuffeldier (zie illustratie) dat nog voor het einde van dit jaar in alle filialen van de Hema te koop is. Met dit ontwerp haalde de 24-jarige Toya Verberne de eerste prijs binnen van de designwedstrijd die de Hema elk jaar organiseert. Ze liet zich inspireren door de prille kindertekening die een figuur afbeeldt als een rond hoofd met daaronder twee strepen bij wijze van benen: de zogenaamde 'koppoter'. Aan de bolle kop van haar creatie zitten twee slungelige poten die precies lang genoeg zijn om ze in een knoop te leggen. Daardoor is Moki ergens aan vast te maken. En door het gewicht van romp en voetjes kan de knuffel ook op bijvoorbeeld de rand van een tafel zitten.

Verberne studeert binnenkort af aan de Design Academy in Eindhoven. De prijs levert haar 5000 gulden op. Het liefst zou zij haar ontwerp in verschillende heldere kleuren uitgevoerd zien.

Moki werd gekozen uit 170 inzendingen. De jury viel unaniem voor het ontwerp en roemt de eenvoud en het hoge knuffelgehalte van het wezen.

De wedstrijd was speciaal bedoeld voor studenten op het gebied van vormgeving. De Hema schreef hem voor de dertiende maal uit. Eerder resulteerde de wedstrijd ondermeer in fantasierijk vormgegeven nachtgewaden en fluitketels.

Geïnteresseerden kunnen het Moki-design, naast een selectie uit de overige inzendingen, tot en met 17 september bekijken in het Centraal Museum in Utrecht.

Deel dit artikel