Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mohammed is voor mij de ideale echtgenoot

Home

door Fadoua Bouali

Moslimmannen kunnen leren van de profeet Mohammed over goede en hoffelijke omgang met vrouwen. Eerwraak is binnen de islam juist één van de grote zonden.

Als moslima met een allochtone achtergrond verbaas ik me elke keer weer over de link die Ayaan Hirsi Ali legt tussen geweld tegen vrouwen en de islam als veroorzaker daarvan.

Haar beweringen dat de koran teksten bevat die haatdragend zijn jegens andersgelovigen, homo's en vrouwen, dat eerwraak een onderdeel is van de islam om de seksualiteit van de vrouw te beheersen en dat de islam een maagdelijkheidscultus zou kennen, zegt meer iets over haar slechte kennis van de Islam.

De islam kent helemaal geen maagdelijkheidscultus, wel een verbod op geslachtsgemeenschap voor het huwelijk voor zowel de man als vrouw. De barbaarse gebruiken in mijn Marokkaanse gemeenschap -de vrouw die met bloed moet bewijzen dat ze maagd is tijdens de huwelijksnacht - zijn niet islamitisch geworteld.

Eerwraak is binnen de islam juist één van de grote zonden, vond Mohammed. In de tijd voor de opkomst van de islam was het een normaal gebruik bij arabieren. Helaas is de eerwraak nog niet uitgeroeid.

Binnen mijn Marokkaanse gemeenschap is de eer van een vrouw erg belangrijk. Als ik op een hoek van een straat in Amsterdam-West zou staan zoenen met een man, dan heb ik mijn familie onteerd. Mijn grote Marokkaanse broer zal mij in het gunstigste geval een flink pak slaag zal geven en in het ergste geval zal ik in stukken gehakt in een sloot gevonden worden. Dat doet hij niet om Allah te behagen (volgens mij gelooft hij niet eens in Allah). Hij doet dat omdat hij, nadat al zijn Marokkaanse vrienden in de coffeeshop met wie hij zijn wiet en alcohol nuttigt hebben gehoord dat ik een hoer ben, zijn eer alleen nog denkt te kunnen redden door mij daar openbaar flink voor te laten boeten.

Zijn handelen heeft niets te maken met de islam, het is zijn Marokkaanse onwetende en bekrompen geest die hem tot zo'n gruweldaad brengt. Als hij een bewuste moslim was, zou juist zijn godvrezendheid hem ervan weerhouden.

Juist binnen de islam wordt de seksualiteit van de vrouw beschermd en belangrijk gevonden. De profeet gaf een voorbeeld aan moslimmannen hoe ze zouden moeten omgaan met hun vrouwen. Zijn eerste vrouw Khadija was 15 jaar ouder. Zij heeft hem het huwelijksaanzoek gedaan, niet omgekeerd. Pas na haar dood is hij hertrouwd en heeft meerdere vrouwen gehad. Van alle vrouwen die hij heeft gehuwd was alleen Aisja maagd. De anderen waren of weduwe of gescheiden. Aisja had een gelukkig huwelijk met de profeet. Ze was weliswaar 9 jaar toen ze trouwden, maar ze hadden pas gemeenschap toen ze ouder was. Het was Aisja zelf die hem benaderde voor hun eerste intieme seksuele contact.

De profeet gaf een voorbeeld aan zijn metgezellen in de seksuele omgang met vrouwen. Ze mochten nooit omgang met hun vrouwen hebben zonder dat ze ze eerst op hun gemak hadden gesteld. Ze moesten hun vrouwen verwennen door ze te verrassen met kleine cadeautjes, of met een kus. Kussen, zei hij, was een intieme manier van converseren. Hij adviseerde ze om rekening te houden met de seksuele behoeftes van hun vrouwen en ze nooit onbevredigd achter te laten.

Als de profeet nog zou leven, zou ik wel zou weten aan wie ik zou vragen om aanstaande maandag mijn Valentijn te zijn. Als hij me op 9-jarige leeftijd zou hebben gevraagd, zou ik hem niet eens de kans geven om hem te laten uitspreken. Ik zou als een vlinder op hem af fladderen en dan dit tegen hem zeggen: ,,Eindelijk, ik dacht dat je me nooit zou vragen!'

Deel dit artikel