Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mogelijk half miljard extra ontwikkelingshulp

Home

Minister Dijsselbloem © anp

Het kabinet reserveert 600 miljoen euro voor tegenvallers op de begroting en voor wensen van de bevriende oppositiepartijen. Van die reservering gaat mogelijk 500 miljoen euro naar Ontwikkelingssamenwerking. Bronnen in Den Haag bevestigen berichtgeving daarover vrijdag in De Telegraaf.

In de Voorjaarsnota van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën, het tussentijds overzicht over de uitvoering van de begroting van dit jaar, staat de reservering van 600 miljoen. Die is onder meer nodig omdat de Nederlandse economie als gevolg van een nieuwe internationale rekenmethode groter is dan eerder werd berekend. Het budget voor Ontwikkelingssamenwerking - een percentage van de omvang van onze economie - kan daardoor stijgen en dat kan oplopen tot 500 miljoen euro extra.

Of dat ook gebeurt is nog de vraag. De onderhandelingen over de begroting voor volgend jaar worden in augustus afgerond.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel