Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mogelijk gesjoemel declaraties VUmc

Home

© ANP

De afdeling kindergeneeskunde van het VU Medisch Centrum in Amsterdam wordt verdacht van het versturen van verkeerde of onterechte declaraties. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat dat onderzoeken, zo is dinsdag naar buiten gebracht.

'We gaan alle dossiers heel precies bekijken, dat kan maanden duren', aldus een woordvoerder van de toezichthouder.

De NZa kreeg signalen dat er fout is gedeclareerd en gaat daarom de administratie onderzoeken. Waar die signalen vandaan komen is niet bekendgemaakt. 'Het ziekenhuis declareert de behandeling van patiënten bij zorgverzekeraars en zij betalen vervolgens het ziekenhuis', legt een woordvoerder uit. 'Mogelijk is er te veel gedeclareerd en dus te veel uitbetaald door de zorgverzekeraars.'

De zorg aan patiënten is niet in gevaar. Het VUmc heeft laten weten dat de administratie tussen 2008 en 2011 onder de loep genomen wordt. 'VUmc verleent alle medewerking aan dit onderzoek', zo meldde het ziekenhuis.

Het Amsterdamse ziekenhuis kwam de afgelopen tijd meerdere keren in opspraak. Zo kwam het onder verscherpt toezicht te staan van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vanwege het conflict tussen een aantal specialisten en onjuiste informatieverstrekking daarover van het bestuur aan de inspectie. Ook was er gedoe over de tv-serie die over de spoedeisende hulp van het ziekenhuis moest gaan. Onder druk is besloten hier uiteindelijk van af te zien.

Lees verder na de advertentie
Archieffoto. © ANP

Deel dit artikel