Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mogelijk extra PvdA-congres over illegalenmotie

Home

De Iraanse vluchteling Sander Terphuis spreekt op het PvdA-congres in Leeuwarden © ANP

Sander Terphuis, de initiatiefnemer van een petitie binnen de PvdA tegen het strafbaar stellen van illegaliteit, sluit niet uit dat hij zal proberen voldoende steun te krijgen voor een extra partijcongres over dit onderwerp. Dat zei hij zaterdag in Nieuwsuur.

Hij kreeg eerder op de dag op het partijcongres in Leeuwarden massale steun voor zijn motie om illegaliteit niet strafbaar te stellen. Maar partijleider Diederik Samsom legde de oproep van de partijleden naast zich neer vanwege afspraken met coalitiepartner VVD.

'Maar als het echt zo is dat onze partijleider ons niet serieus neemt, dan hebben we natuurlijk als congres de mogelijkheid om een nieuw congres uit te schrijven en daar stevig met onze partijleider de discussie aan te gaan', zei Terphuis. Hij wil eerst afwachten wat de PvdA-fractie in de Tweede Kamer besluit, maar als dit tot niets leidt dan 'kan dat gebeuren'.

Deel dit artikel