Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mogelijk asielzoekers in oude Koepelgevangenis Breda

Home

Een cipier in de Koepelgevangenis. © ANP

Er worden mogelijk bijna 400 asielzoekers gehuisvest in de lege gebouwen bij de oude Koepelgevangenis in het centrum van Breda. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft een eerste gesprek gehad met de Bredase burgemeester Peter van der Velden en er komt snel een vervolggesprek.

Een woordvoerder van het COA zegt dat er nog geen officieel verzoek is ingediend. 'We willen best meedenken over een oplossing maar de beoogde locatie midden in de stad heeft niet de voorkeur van de gemeente', reageerde burgemeester Van der Velden. De Koepel zelf is niet geschikt, zegt hij. De bekende gevangenis in Breda staat sinds bijna twee maanden leeg.

Nederland kent op dit moment een grote toestroom van asielzoekers, zo'n 1000 per week waar het er eerder 1000 per maand waren. Het zijn vooral mensen uit Syrië en Eritrea. Er worden in hoog tempo asielzoekerscentra ingericht in leegstaande kazernes en (jeugd)gevangenissen.

Lees verder na de advertentie
Een cipier in de Koepelgevangenis. © ANP


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel