Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Moeder ziet drama rond dochter Nymphe als test van God

Home

Margreet Bal

De bijna zevenjarige Nymphe Poolman verdween in 1991 spoorloos. Na een bezoekje aan de supermarkt mocht ze alleen naar huis lopen. Ze kwam niet thuis aan. Haar ouders hebben haar sindsdien nooit meer gezien. Nymphe's moeder Jacqueline Poolman hield destijds een dagboek bij, dat nu in bewerkte versie is verschenen onder de titel 'Over grenzen'.

Jacqueline en haar man Peter zochten na Nymphe's verdwijning veelvuldig contact met de media, in de hoop dat dit zou leiden tot de gouden tip. Veel mensen vonden het een eigenaardig stel dat op een vreemde, afstandelijke manier over de vermissing praatte. Vooral de opmerking van Jacqueline Poolman dat ze het ondanks alle ellende toch best een boeiende tijd vond, viel bij menigeen verkeerd. 'Zijn die ouders zelf niet behoorlijk verdacht?', vroegen velen zich af.

Nu blijkt dat in ieder geval Jacqueline Poolman wel degelijk zwaar onder de verdwijning van Nymphe heeft geleden. Zij en haar man houden er echter wel een vreemd wereldbeeld op na, dat bepalend is voor de manier waarop ze met de vermissing zijn omgegaan.

Jacqueline Poolman blijkt een nogal geïsoleerd levende vrouw met een sterke belangstelling voor antroposofische en paranormale zaken. Ze concludeert dat het drama een doel heeft. Het is voor haar een test van God: Jacqueline moet hierdoor zichzelf leren kennen en meer in contact komen met het aardse leven.

De Duitse pedofiel Georg Adler werd in 1994 veroordeeld voor het misbruiken en vermoorden van het meisje. Nymphe's lichaam is nooit teruggevonden; dat zou zijn verbrand. Haar ouders weigeren nog steeds te geloven dat Adler schuldig is. Haar moeder denkt dat Nymphe is 'gedematerialiseerd', overgegaan tot een andere dimensie. Voor de meeste lezers zal het vanwege dergelijke gedachtegangen moeilijk zijn zich in te leven in deze ouders. Ook het ontbreken van een beschrijving van ook maar een enkele emotie bij vader Peter Poolman, zorgt voor gemengde gevoelens bij het lezen van dit boek.

Deel dit artikel