Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mobiele telefoon redt man van agressieve ijsbeer

Home

Jeroen van Raalte

Een ijsbeer bij de Hudsonbaai vlakbij Churchill. © anp

Een man in het Canadese Churchill is ontsnapt aan een aanval van een ijsbeer door het beest af te schrikken met zijn mobiele telefoon. Het felle licht van het scherm joeg de ijsbeer weg. De man kwam er af met slechts enkele lichte wonden en schrammen.

Garett Kolsun vertelt aan de Canadese nieuwszender CTV News hoe hij zaterdagochtend terug naar huis liep na een avondje stappen, toen hij werd aangevallen door een jonge ijsbeer. Het dier sprong bovenop Kolsun en bracht hem lichte verwondingen toe. Kolsun probeerde van alles, maar niks leek de ijsbeer af te schrikken.

Tot het moment dat Kolsun zijn mobiele telefoon uit zijn zak haalde en het felle licht van het scherm richtte op de ijsbeer. Het dier nam daarop een stap terug en duizelde even. Kolsun greep zijn kans en snelde weg. Na een paar blokken te hebben gerend, bleek de ijsbeer hem niet langer te achtervolgen.

Later die dag hebben de autoriteiten de ijsbeer gevangen en geplaatst in een opvangcentrum voor zwerfijsberen. Het dier wordt momenteel onderzocht.

IJsberenstad
Churchill, ook wel Polar Bear Capital of the World genoemd, staat bekend om zijn grote ijsberenpopulatie. Aanvallen tegen mensen zijn echter zeldzaam. De laatste dodelijke aanval was in 1983.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel