Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mitt Romney krijgt bescherming van Secret Service

Home

Redactie

Een gewapend lid van de Secret Service heeft postgevat voor het Witte Huis. © afp

Mitt Romney, de mormoonse Republikeinse presidentskandidaat, zal vanaf deze week bescherming genieten van de Secret Service. Dat maakten twee campagnebronnen en een insider bij de Republikeinse Partij aan de Amerikaanse televisiezender ABC News bekend.

Romney krijgt dus naast president Obama als enige concurrerende kandidaat voor het presidentschap de bescherming van de geheime dienst. Romney reisde tot nu toe rond met zijn eigen beveiligingsteam.

Het besluit komt niet voort uit een bedreiging aan het adres van Romney, maar is het gebruikelijke gevolg van de stijgende populariteit van de kandidaat. Het is redelijk normaal dat een kandidaat die het heel goed doet, bescherming krijgt nog voor hij de officiële nominatie binnen weet te halen.

Enige kandidaat

Voorlopig is Romney de enige Republikeinse kandidaat die de Secret Service in de gaten houdt. Eerder kreeg Herman Cain de dienst aan zijn zij, maar de voormalige CEO van Godfather's Pizza zette zijn campagne afgelopen december stop nadat hij genoemd werd in verschillende schandalen.

Volgens de federale overheid was het het team van Romney die de geheime dienst om bescherming gevraagd heeft. Romney en zijn entourage ontkennen dit echter en beweren dat de overheid hierop aandrong.

Mitt Romney werd gisteren winnaar in de staat Florida, waar hij zijn grootste concurrent Newt Gingrich met 46 tegen 32 procent versloeg.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie