Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Missen tegen stenen

Home

redactie buitenland

De terdoodveroordeelde Amina Lawal uit Nigeria krijgt steun uit onverwachte hoek. Een islamitische rechtbank veroordeelde haar onlangs tot steniging omdat zij als ongehuwde vrouw een kind kreeg.

De mooiste vrouwen van de wereld nemen het nu voor haar op. In november is Nigeria namelijk gastland voor de Miss World verkiezingen. Miss Ivoorkust, Yannick Azebian, laat weten: ,,Als ik de finale haal ga ik niet naar Nigeria. Ik hoop dat dat ertoe bijdraagt Amina Lawal te redden.'' Miss Noorwegen, Kathrine Soerland, denkt daar net zo over. Ook zij vindt 'het vonnis bijzonder stuitend'.

Diverse Miss World-comités hebben aangegeven dat ook zij twijfelen aan deelname. Dat de islamitische groep Jama'atoel Muslimin het evenement een 'afwijking' heeft genoemd, zal ook niet aan de feestsfeer en het gevoel van veiligheid bijdragen.

Overigens bleek gisteren dat twee van de rechters die het doodvonnis velden, niet beschikken over de vereiste papieren. Zij blijken in 1999 niet geslaagd te zijn voor hun examen over de sjaria, de islamitische wet.

Deel dit artikel