Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Minister trekt subsidie Leger des Heils in

Home

door Marc van Dijk en Lodewijk Dros

AMSTERDAM - Minister De Geus van sociale zaken trekt twee ton subsidie in van het Leger des Heils. Het Leger weigert twee moslima's aan te nemen die nu als vrijwilliger werken voor een van hun projecten. Het Leger neemt alleen christenen in dienst. De Geus heeft, zegt hij, de afgelopen dagen vergeefs aangedrongen op een oplossing. ,,Het is jammer dat het Leger des Heils de vrouwen niet alsnog wil aanstellen.''

Het Leger wilde de moslima's alleen elders in dienst laten treden, zodat ze 'gedetacheerd' voor het Leger-project aan de slag konden. Luitenant-kolonel Ine Voorham van het Leger was blij met deze constructie. ,,Wij konden ze op weg helpen.''

Volgens de directeur van de afdeling welzijns- en gezondheidszorg van het Leger des Heils in Dordrecht, Harry de Heer, is het aanpassen van het aannamebeleid geen optie.

De term 'geloofsdiscriminatie' wil minister De Geus niet in de mond nemen. Hij stelt wel dat het Leger zich niet aan de afspraak houdt om per 1 juli 2005 de allochtone vrouwen in dienst te nemen. Kolonel Voorham zegt tegen deze intrekking in beroep te gaan.

Deel dit artikel