Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Minister Schultz: Spoor blijft kwetsbaar bij extreem weer

Home

Redactie

© ANP
Update

Minister Schultz van Infrastructuur heeft in een brief aan de Tweede Kamer tekst en uitleg gegeven over de problemen op het spoor van de afgelopen dagen. Ze zegt daarin onder meer dat het drukbereden Nederlandse spoornetwerk altijd 'kwetsbaar' zal blijven.

In de brief schrijft Schultz verder dat de betrouwbaarheid van de infrastructuur en de communicatie naar de reiziger vrijdag en zaterdag te wensen hebben overgelaten. Door met een aangepaste dienstregeling te gaan rijden, leverde dit vanaf zondag 'wel een voorspelbare en betrouwbare dienstregeling op'.

Experts
Schultz zegt opnieuw met experts uit het buitenland, die ervaring hebben met extreme weersomstandigheden, te kijken hoe dergelijke problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen. Maar 'het drukbereden en intensief gebruikte Nederlandse spoornetwerk blijft kwetsbaar voor extreme weersomstandigheden', schrijft ze.

De VVD-bewindsvrouw stuurt over enkele dagen een grondigere analyse aan de Kamer over de aanpak van de spoorsector.
De minister benadrukt dat alle soorten van vervoer (weg, spoor, binnenvaart, spoor) last hebben gehad van 'het korte tijdsbestek waarin de weersomslag plaatsvond en de heftige sneeuwval die daarmee gepaard ging'.

Na eerdere winterellende beloofden Schultz en de sector verbeteringen. In haar nieuwe brief zal de bewindsvrouw op de waarde van die belofte ingaan. De NS blijft ondertussen tot en met vrijdag met een aangepaste dienstregeling rijden om grote problemen te voorkomen, meldde het bedrijf gisteren.

Advertentie
ProRail heeft alle mensen die zijn ingezet tijdens het koude winterweer in een advertentie in verschillende kranten bedankt voor hun inspanningen. 'We bedanken alle medewerkers van vervoerders en aannemers voor hun inzet onder barre weersomstandigheden', staat in de vandaag geplaatste advertentie.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie