Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Minister Ronald Plasterk eerste Zomergast

Home

Zomergasten 2008: Ronald Plasterk

20.25 uur, Nederland 2

Ronald Plasterk is niet alleen minister en plaatsvervangend premier, maar vandaag ook de eerste Zomergast van het 21ste seizoen van VPRO's ’Zomergasten’.

Op 22 februari 2007 werd Plasterk voor de PvdA benoemd tot minister van onderwijs, cultuur en wetenschap in het vierde kabinet Balkenende. Daarmee kwam een abrupt einde aan zijn indrukwekkende wetenschappelijke carrière en aan zijn horzelfunctie als columnist bij de Volkskrant en het tv-programma ’Buitenhof’.

In zijn drie uur durende ideale televisie-avond zal de adoratie voor singer/songwriter Joni Mitchell niet ontbreken, evenmin als zijn creatieve inspiratiebron: de Amerikaanse kunstenaar Chuck Close. Maar het wordt ook een avond over opoffering, politieke intriges en aanpassingsvermogen. Met onder meer de gitaarvirtuoos Jimmy Rosenberg, fragmenten uit ’Yes Minister’, Woody Allen’s ’Zelig’ en de aangrijpende documentaire ’Operation Homecoming’, over de oorlogservaringen van Amerikaanse soldaten in Afghanistan en Irak.

De Keuzefilm van Ronald Plasterk is ’Betrayal’ uit 1983 (23.30 uur, Nederland 2), van regisseur David Hugh Jones, naar een toneelstuk van Harold Pinter, die in 1984 een Oscar-nominatie kreeg voor het script.

Deel dit artikel