Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Minimaal 60 studiepunten bij opleidingen Erasmus Universiteit Rotterdam

Home

© anp

De strengere studie-eisen bij de faculteit sociale wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) bevallen zo goed, dat deze komend collegejaar flink worden uitgebreid. Op vrijwel alle opleidingen moeten eerstejaarsstudenten minimaal 60 studiepunten halen, anders moeten ze vertrekken.

Dat heeft de universiteit vandaag laten weten op de conferentie 'Studiesucces: de vrijblijvendheid voorbij', die door de vereniging van universiteiten VSNU is georganiseerd.

Tussentijdse resultaten bij de faculteit sociale wetenschappen, waar sinds dit collegejaar met de strengere eisen wordt gewerkt, lieten zien dat studenten inderdaad sneller gingen studeren en positievere resultaten behalen. Op basis daarvan hebben vrijwel alle andere faculteiten van de Erasmus Universiteit besloten komend jaar mee te doen aan de uitbreiding van de pilot.

De tussentijdse resultaten van de proef worden in het voorjaar van 2013 verwacht. Aan de hand daarvan wordt besloten of het bij een proef blijft of beleid gaat worden.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie