Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Miljuschka wil ook achter de camera

Home

(Novum) - Miljuschka Witzenhausen wil meer dan met haar hoofd op televisie verschijnen. "Ik wil een balans vinden tussen presenteren en het maken van programma's", zegt de voormalige vj van TMF. "Bij presenteren ben je zo op jezelf gericht, daar word ik niet gelukkig van. Het klinkt cliché, maar het is best een leeg bestaan. Ik wil op mijn sterfbed kunnen zeggen: ik heb iets positiefs bijgedragen."

Dinsdag presenteerde de 22-jarige Witzenhausen voor het laatst haar vaste programma TMF Reaction. De muziekzender was meer dan twee jaar lang haar thuisbasis, maar nu wil ze haar horizon verbreden. "Bij TMF zijn de mogelijkheden beperkt", legt Witzenhausen uit. "Je hebt daar bepaalde kaders, het moet jong, snel en choquerend zijn. Dat is ook logisch, maar ik wil meer de diepte in."

Momenteel is de brunette in gesprek met BNN. "Daar wordt echt telescopisch gekeken naar iets dat gemaakt wordt", vertelt ze. "Er werken mensen die me tips kunnen geven, waar ik iets van kan leren." Bij de jongerenomroep is Witzenhausen inmiddels kind aan huis. Zo was ze te gast in programma's als Spuiten en Slikken en 'Get smarter in a week'. Concrete plannen voor een dienstverband zijn er nog niet. "Onze gesprekken bevinden zich nog in de foetusstatus, om het zo maar te zeggen."

Wel staat vast dat de presentatrice meer gaat doen voor de stichting Dance4Life, waarvan ze al geruime tijd ambassadrice is. Voor deze organisatie, die door middel van dansfestivals jongeren bewust wil maken van hiv en aids, wil Witzenhausen documentaires maken. "Ik wil graag over de wereld reizen om films op te nemen", zegt ze. "We zitten in 23 landen, dus er zijn genoeg bestemmingen om uit te kiezen. Op dit moment proberen we subsidie te krijgen."

Om de technische kneepjes van het vak onder de knie te krijgen, begint de presentatrice binnenkort met een masterclass bij filmmaker en cameraman Frans Bromet. "Ik wil zelf achter de camera staan. Als je weet hoe dat gaat, word je ook een betere presentatrice. Dan denk je al in termen van de uiteindelijke montage."

Onlangs werd in RTL Boulevard gemeld dat de jonge televisiebabe zou gaan werken aan een boek over haar oom, topcrimineel Willem Holleeder. "Daardoor was ik wel blij verrast", zegt ze lachend. "Natuurlijk spelen zulke dingen weleens door mijn hoofd, maar ook al ben ik familie, het is toch een 'ver-van-mijn-bed-show'. Peter R. de Vries zou een beter boek schrijven dan ik."

Deel dit artikel